'jouw hond als coach' (honden-)cursus. Start in maart 2024!

1. pups (12 tot 28 weken)

2. pubers (7-16 maanden)

3. volwassen (vanaf 16 maanden)

Wat zegt het gedrag van jouw hond over jouw gedrag. Hoe kun je patronen doorbreken zonder jouw hond te overladen met kunstjes, snoepjes, ingewikkelde trainingen en clickers. Oftewel deze cursus is meer voor de luie hondeneigenaren onder ons (of juist toch weer nét niet?)! Je ontdekt: wat werkt voor jou en wat werkt voor jouw hond? Én vooral; 'Hoe hou je het leuk?'

Het is een zesdaagse training waarvan de eerste bijeenkomst 2 uur duurt (zonder hond) en de vervolgbijeenkomsten 1 uur (met hond) met maximaal 6 cursisten. Theorie en praktijk volgen elkaar op. De laatste bijeenkomst wordt afgesloten met een certificaat waarbij de dagelijkse sociale setting van de hond (meestal het hele gezin) ook van harte welkom is.  

Ook mensen die geen hond hebben, maar iets meer van de hond/ de wolf en zichzelf willen weten, kunnen aan deze cursus meedoen! De cursus wordt gegeven door Linde.

 

Wolf-floW (spiegelen) Elke zaterdag, zondag of woensdag op aanvraag!

Een eenmalige sessie op BC Moerveld 'spiegelen met wolfhonden'. Vanuit een systeemopstelling met wolfhonden maak je, samen met Linde en haar wolfhonden, een ontdekkingsreis van een uur; uitlopend tot maximaal 2 uur. Het is denkbaar dat het aansluitende Bunderbos hierbij betrokken wordt of toch beter het jagers-verzamelaars- pad of juist het labyrinth. Vaak wordt de keuze bepaald door de wolfhonden en- of- door het seizoen. Deze sessie is inclusief een reflectie-moment met Linde. 

 

Shinrin Yoku (bosbaden) Start in april 2024!

Een weekend-lang wordt er ingegaan op de japanse natuurfilosofie en hoe dit te introduceren in jouw dagelijkse doen en laten. Hoe het ZIJN in de natuur een gunstige invloed heeft op stress, weerbaarheid en ons immuunsysteem. In deze tweedaagse basis-opleiding Shinrin Yoku ervaar je wat de natuur kan beteken voor je eigen lichaam en geest. Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Je ontdekt hoe de natuurlijke omgeving van invloed is op je gezondheid, hoe je met een andere mindset je de omgeving anders waarneemt en wat je kunt doen om terug te keren naar de basis met meer zelfbewustzijn. Immers; vanuit meer zelfbewustzijn krijg je meer zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is weer de basis voor jouw zelfredzaamheid. Je krijgt handvaten en tools hoe je hiermee zelf aan de slag kunt gaan. Wat het verschil is tussen 'door de natuur wandelen' en 'één worden met de natuur'.

Shinrin Yoku is een wetenschap en een filosofie ineen. Het brengt ons kennis en het leert ons om door de natuur geleid te worden naar een minder geactiveerd stress-systeem, een veerkrachtiger immuunsysteem en meer (creatieve) ruimte in je hoofd. Dit weekend wordt begeleid door Linde.  

 

6-daagse Cursus 'Jouw hond als coach!' (groep max. 6 cursisten)

Pup-cursus!

Zaterdagen: 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6 april 2024. 

Locatie: BC Moerveld, Hazenstraat 1, 6243 EC MOORVELD/ GEULLE

Tijd: 1e keer van 11.00-13.00

Andere keren van 11.00-12.00

Kosten: 270 euro excl. BTW

Wie: Vanaf 18 jaar. Zowel voor hond-eigenaren als voor mensen zonder hond!

Afsluiting met een certificaat

 

Éénmalige sessie Wolf-floW (individueel; één op één)

Zaterdagen, zondagen en woensdagen op aanvraag! 

Locatie: BC Moerveld, Hazenstraat 1, 6243 EC MOORVELD/ GEULLE

Tijd: de sessies vinden altijd plaats tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Kosten: 135 euro BTW-vrij

Wie: Vanaf 18 jaar, voor geïnteresseerden en-of- voor mensen met een levens- of- hulp-vraag.

 

Weekend-opleiding Shinrin Yoku (basis-opleiding groep max. 10)

Weekend 13 en 14 april 2024! 

Locatie: BC Moerveld, Hazenstraat 1, 6243 EC MOORVELD/ GEULLE

Tijd: 10.00 uur- 16.30 uur. 

Kosten: 360 euro excl. BTW

Wie: Vanaf 18 jaar, voor mensen die hun eigen leven willen begrijpen en wat voor een invloed een groene omgeving op de gezondheid heeft. Theorie en praktijk wisselen elkaar af!

Afsluiting met een certificaat